Dak de Doelen na vergroening.
Volledig scherm
PREMIUM
Dak de Doelen na vergroening. © Artist impressie gemeente Rotterdam

Dak van de Doelen verandert in groene oase: ‘Alle Rotterdammers hebben er straks plezier van’

Het dak van concert- en congresgebouw de Doelen in Rotterdam verandert in een groene oase. Er komt een variatie aan planten met daaronder kratten die wel 2000 badkuipen aan water kunnen bergen. Het is de eerste keer dat een groot gemeentelijk gebouw en rijksmonument in het hart van de stad een multifunctioneel dak van deze omvang krijgt.

 1. Dit bedrijf maakt de wereld een stuk duurzamer. En het mooie is: het kost niks
  Play
  PREMIUM
  video

  Dit bedrijf maakt de wereld een stuk duurzamer. En het mooie is: het kost niks

  Als Ronald van Bemmel door de stad loopt of rijdt, ziet hij het overal: zoveel loze ruimte. Van kopse gevels van een pand tot kale geluidswallen - wie erop let, ontdekt overal plekken die nuttiger én veelzijdiger gebruikt kunnen worden. Volgens de ondernemer heeft hij de oplossing in huis om de wereld ‘mooier’, want duurzamer, te maken. ,,Over een aantal jaren pakken we met onze green boarding echt gebouwen in.”
 2. TikTokker Jara wil later nooit op kantoor werken: ‘Maar ik weet dat er nog van alles kan gebeuren’
  PREMIUM
  ik zeg je

  TikTokker Jara wil later nooit op kantoor werken: ‘Maar ik weet dat er nog van alles kan gebeuren’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Met de Rotterdamse TikTokker Jara van Veen (54.9K volgers) komen we de donkere dagen wel door. „TikTok is alsof je een kort gesprekje met iemand voert. De ene keer serieus, de andere keer grappig.”