Rood-wit-blauw, speciaal voor alle geslaagden!
Volledig scherm
Rood-wit-blauw, speciaal voor alle geslaagden! © Gemeente Rotterdam

Daarom kleurt de Erasmusbrug vanavond rood-wit-blauw

Voor alle geslaagde Rotterdammers kleurt de Erasmusbrug vanavond rood-wit-blauw. Een felicitatie van de stad aan de leerlingen, die het in dit 'roerige schooljaar’ extra zwaar hadden. 

 1. Ambitieus plan: nieuw Feijenoordpark verbindt omgeving Kuip met oude wijken op Zuid
  PREMIUM

  Ambitieus plan: nieuw Feijenoord­park verbindt omgeving Kuip met oude wijken op Zuid

  Een groot deel van Rotterdam-Zuid ondergaat de komende tientallen jaren een metamorfose. Op initiatief van onder andere de gemeente Rotterdam, de NS en ProRail wordt onderzocht hoe het spoorwegemplacement bij De Kuip kan worden verplaatst, zodat de overblijvende sporen kunnen worden overkapt. Er ontstaat dan een gevarieerd dakpark, met aan de randen duizenden nieuwe woningen en een intercitystation, met als optie een aansluiting op een ov-verbinding naar Noord.
 2. De Erasmusbrug is 25 jaar oud: de Zwaan is een feestbeest geworden
  PREMIUM
  Foto-serie

  De Erasmus­brug is 25 jaar oud: de Zwaan is een feestbeest geworden

  De Erasmusbrug is 25 jaar oud, en al een kwart eeuw wordt er gefeest en gefuifd op de beroemde oeververbinding in hartje stad. Snelheidsduivels in watervlugge vliegtuigjes scheerden er onderdoor tijdens de Red Bull Air Race in 2008, Rotterdammers vergaapten zich aan spetterend vuurwerk met oud en nieuw of moedigden afgematte atleten aan bij de zoveelste marathon. Met als kers op de taart de oogverblindende show die dj Afrojack gaf als uitsmijter van het Eurovisie Songfestival.
 1. Herinneringen aan de jarige Erasmusbrug? Laat het ons weten!

  Herinnerin­gen aan de jarige Erasmus­brug? Laat het ons weten!

  De Erasmusbrug is jarig. Al 25 jaar verbindt deze beroemde oeververbinding Zuid met Noord en is niet meer weg te denken uit Rotterdam. En bij dit jubileum gaan we uitgebreid stilstaan. Met de volgende vragen: wie heeft er bijzondere herinneringen aan de Erasmusbrug? Iets geks meegemaakt bovenop de Zwaan, een leuke ontmoeting gehad, een onvergetelijk moment? Of een voorbeeld van hoe de beroemde oeververbinding Zuid aan Noord heeft gesmeed? Wat zijn uw ervaringen daarmee? Bent u over de brug gegaan tijdens de marathon, renners aangemoedigd bij de start van de Tour, heeft u hier uw partner ten huwelijk gevraagd?