Gevelsteen oude Bijenkorf komt terug naar huis.
Volledig scherm
Gevelsteen oude Bijenkorf komt terug naar huis. © ADR

Crowdfundingactie voor de Bijenkorfsteen geslaagd, ruim 50.000 euro ingezameld

Dankzij tweehonderd donateurs en een anonieme gift is de crowdfundingactie voor het terughalen van de Bijenkorfsteen geslaagd. De teller is uitgekomen op ruim 50.000 euro. ,,We zijn heel blij met dit resultaat en willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken,” laat het Historisch Genootschap Roterodamum, de organisator van de crowdfundingactie, weten.

 1. Bekende knuffelolifant Olli begint orkest in prentenboek: ‘Muziek is voor alle kinderen’

  Bekende knuffeloli­fant Olli begint orkest in prenten­boek: ‘Muziek is voor alle kinderen’

  Wat als je een orkest wilt beginnen, maar de muzikanten spreken allemaal een andere taal? Die uitdaging krijgt de bekende Rotterdamse knuffelolifant Olli in zijn eigen Gouden Boekje Olli begint een Orkest, dat zondag 18 september uitkomt. Schrijfster Didi Bok en illustrator Hein Mevi willen, in samenwerking met Emmeline Mooij, het Hellendaal Muziek Instituut en Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest kinderen stimuleren aan de slag te gaan met muziek.
 2. Als de Ahrens-Fox door de straat denderde, dan dansten de kopjes in de kantine
  PREMIUM
  rotterdam van toen

  Als de Ah­rens-Fox door de straat denderde, dan dansten de kopjes in de kantine

  Wat een vrolijk versierde brandweerwagen was dat, op de raadplaat van vorige week. Met blij kijkende Rotterdamse spuitgasten op de treeplank, en een frivool decor van prachtige bomen met een robuuste, volle kruin. Als hier geen feestje was te vieren, dan eten wij ons beider hoed op. Mét een dikke laag mosterd. En inderdaad, de oorlog was na vijf diepdonkere jaren eindelijk voorbij, en elk partijtje werd omgetoverd tot een Groot Festijn. Dus óók een bloemencorso in de stad.