Volledig scherm
De buit na twee dagen van controles door de politie in Delfshaven Rotterdam. © Wijkagenten Nieuwe Westen / Middelland

Controle in burger levert politie drugs en drugsgeld op in Delfshaven

De politie Delfshaven heeft de laatste twee dagen een flink aantal processen-verbaal opgemaakt voor drugsrunnen, het gebruik van drugs op straat en bedelarij. Dit deden zij samen met wijkagenten uit het Nieuwe Westen en Middelland. Om wat voor drugs het gaat, wil de politie niet zeggen.

De agenten werden ingezet vanwege drugsoverlast in de wijk. Zo werd er tijdens hun controle een dealer aangehouden en werden verschillende verdachte personen gefouilleerd. Wijkagent Ben Bloemendal schrijft op Instagram: ,,Het mooiste vond ik een bekende overlastgever die mij tijdens een bedelgesprek te laat herkende en toen snel zei: ‘oké chef, ik ga al naar huis.’’

Er werd bewust ook in burgerkleding gecontroleerd, omdat de agenten op deze manier veel meer zien en horen. Ook hebben verdachte personen dan niet door dat de politie naast hen staat. De bedoeling is dat de groep agenten deze acties vaker gaat herhalen.

  1. Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Een gevalletje échte clubliefde: als je het vliegtuig mist, dan stap je gewoon in de auto om Feyenoord in Portugal aan te moedigen. Fred Wigman (54) en zijn zoon Tim (19) uit Zwijndrecht zouden woensdag in ongeveer 2,5 uur naar Portugal vliegen. Maar file én een verkeerde afslag 's morgens gooiden roet in het eten. Dus karden ze in één ruk door naar Porto. Want zo'n wedstrijd mag je natuurlijk niet missen.