In Capelle aan den IJssel staat sinds vandaag een speciale container waar huisartsen coronaspreekuur houden.
Volledig scherm
In Capelle aan den IJssel staat sinds vandaag een speciale container waar huisartsen coronaspreekuur houden. © Frank de Roo

Container voor coronaspreekuur in Capelle: mensen met verschijnselen wachten in de auto op hun beurt

In Capelle aan den IJssel staat sinds gisteren een speciale container waar huisartsen coronaspreekuur houden. Mensen met coronaverschijnselen moeten in de auto wachten op hun beurt.

,,Zo kunnen we patiënten zien die mogelijk besmet zijn met corona, zonder dat ze in de praktijken hoeven komen’’, legt huisarts Mirjam Olieman van huisartsenpraktijk Rozenburcht uit. De mobiele spreekkamer staat in de Capelse wijk Middelwatering, die drie praktijken telt. De huisartsen maken er samen gebruik van. 

Beschermingspak

,,Ze melden zich eerst bij hun eigen dokter. Als we twijfelen of het corona of bijvoorbeeld astma is, laten we ze op afspraak hierheen komen’’, vertelt Olieman. In de portakabin vangen een arts en assistent in beschermingspakken de patiënt op. ,,Na iedere patiënt maken we schoon met alcohol. We bellen als de volgende naar binnen mag komen.’’

In Capelle zijn ook plannen om een sporthal open te stellen voor huisartsen. Het aantal bewezen besmettingen steeg gisteren van 13 naar 23 coronazieken.