Volledig scherm
Rotterdammers maken chocolade in 'Rotterdam-vorm'. © Emma Groenenboom

Chocolade in vorm van Rotterdam nóg lekkerder? Tim en Chris denken van wel

Naast winegums en drop is er nu ook een chocoladereep in de vorm van iconische Rotterdamse gebouwen. Met hun bedrijf ‘Choco Cities’ hopen de Rotterdamse broers Tim (24) en Chris (26) Klay hun eetbare ‘ode aan de stad’ aan de man te brengen.  

Chocoladeliefhebbers kunnen kiezen uit pure en melkchocoladerepen. Ze kosten 4,95 euro per stuk. In de week van 7 oktober zijn de repen verkrijgbaar. Wie nu al een bestelling plaatst via de website, krijgt er gratis een tweede reep bij. 

Het idee voor de eetbare ode aan de stad ontstond een jaar geleden. Toen waren de Rotterdammers al zo'n drie jaar bezig met hun bedrijf ‘City Shapes’, dat houten wanddecoraties ontwerpt en maakt met lasermachines. Het duo koos voor herkenbare beelden uit de eigen stad: de Rotterdamse skyline, stads- en wijkkaarten en iconische gebouwen. Met chocola gaat het duo nu een stap verder. 

  1. ‘Mr. Songfestival weet niets van Rotterdam en ik pleurde bijkans van m'n poef’
    PREMIUM
    Column

    ‘Mr. Songfesti­val weet niets van Rotterdam en ik pleurde bijkans van m'n poef’

    Weet u, ik dacht: kat in 't bakkie. Ik ben zo chauvinistisch als de tering, dus wat Roffa betreft is het bij mij alle dagen feest. Het is Rotterdam voor, Rotterdam na en - dat vooral - Rotterdam boven. Dus ach, was mijn stellige overtuiging, tijdens het Eurovisie Songfestival zal de stad bársten van de feestbeestende fuifnummers, uit alle krochten van Europa, die zich lallend laven aan al het fraais dat Rotjeknor heeft te bieden. Appeltje eitje!