Een hondengeleider van de koninklijke marechaussee controleert vrachtwagens op eventuele verstekelingen, die via Hoek van Holland met de boot naar Harwich gaan. Op 26 februari vond een speurhond twee Albanezen in de vrachtwagen van Florin H.
Volledig scherm
PREMIUM
Een hondengeleider van de koninklijke marechaussee controleert vrachtwagens op eventuele verstekelingen, die via Hoek van Holland met de boot naar Harwich gaan. Op 26 februari vond een speurhond twee Albanezen in de vrachtwagen van Florin H. © ANP/Lex van Lieshout

Chauffeur praat honderduit over hoe hij mensen in de Rotterdamse haven probeerde te smokkelen

De Roemeense vrachtwagenchauffeur Florin H. hangt 9 maanden gevangenisstraf boven het hoofd vanwege mensensmokkel. H. en z’n twee verstekelingen uit Albanië werden in Hoek van Holland betrapt. H. bekent alles en dat is bijzonder.

 1. Je mag het ook in het Russisch zeggen
  PREMIUM
  Column

  Je mag het ook in het Russisch zeggen

  ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, zei Pipi Langkous ooit en bewees daarmee een groot wijsgeer te zijn. Ik denk dat zelf ook altijd, dat ik het wel zal kunnen. Behalve skeeleren en in de maat dansen dan. Maar nu heb ik mijn hersens erover laten gaan, mijn tanden erin gezet en alles tot op het botje afgekloven. Ik krijg het gewoon niet helder. De aanbesteding voor de Maatschappelijke Opvang en Jeugdhulp van de gemeente Rotterdam.
 1. De Harde Leerschool helpt jongeren om weer werkfit te worden
  Play

  De Harde Leerschool helpt jongeren om weer werkfit te worden

 2. Max voelt het: hij is geboren om muziek te maken
  Play

  Max voelt het: hij is geboren om muziek te maken