Meer dan de helft van de Capellenaren die de enquête invulden, komt wekelijks of vaker in het bos.
Volledig scherm
Meer dan de helft van de Capellenaren die de enquête invulden, komt wekelijks of vaker in het bos. © Frank de Roo

Capellenaren: ‘Houd het Schollebos groen en plaats meer verlichting’

Houd het Schollebos groen. Dat wil meer dan de helft van de Capellenaren die een enquête invulden over de toekomst van het stadspark.

Het Schollebos gaat op de schop. Daarmee moet het ruim veertig jaar oude stadspark in Capelle aan den IJssel gered worden. Om de mening van de inwoners over het bos te peilen, verspreidde de gemeente een enquête. Die werd door 1360 mensen ingevuld.

Alleen natuur

Vooral groen wordt belangrijk gevonden. Meer dan de helft van de deelnemers wil vooral dat het Schollebos groen blijft en dat er aandacht komt voor de waarde van de natuur. Meer dan 30 procent wil dat er enkel natuurvriendelijke recreatie in het park wordt toegestaan. Een klein deel wil zelfs dat het park er alleen is voor de natuur.

Iets meer dan de helft van de mensen geeft aan zich veilig te voelen in het Schollebos, maar er zijn ook veel personen die zich onveilig voelen. Er wordt om meer verlichting gevraagd in het park en een zeer ruime meerderheid is voorstander van huisregels.

Kinderboerderij

Ook een vorm van onderwijs in het Schollebos spreekt meer dan de helft van de mensen aan. De komst van een kinderboerderij wordt door een grote groep toegejuicht. Geënquêteerden die geen onderwijs in het park willen, zijn bang zijn dat daardoor de rust in het park achteruitgaat.

Uit de enquête blijkt dat 58 procent het bos wekelijks of vaker bezoekt. Ze komen bijvoorbeeld om te wandelen, de hond uit te laten, voor natuurbeleving en ontspanning. Ook is het park populair bij hardlopers en voor bezoekjes aan het pannenkoekenhuis.