De gemeente Capelle aan den IJssel werkt aan de kruising in de  Burgemeester Van Beresteijnlaan die maandagmiddag al open gaat. Het stadsbestuur wil met rotondes de verkeersveiligheid verbeteren.
Volledig scherm
De gemeente Capelle aan den IJssel werkt aan de kruising in de Burgemeester Van Beresteijnlaan die maandagmiddag al open gaat. Het stadsbestuur wil met rotondes de verkeersveiligheid verbeteren. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Capelle pakt gevaarlijke kruisingen aan met rotondes

De gemeente Capelle aan den IJssel is druk bezig de verkeersveiligheid in en rond de wijk Schollevaar te verbeteren. Het werk aan de rotonde aan de Burgemeester Van Beresteijnlaan blijkt eerder klaar te zijn dan verwacht en gaat maandagmiddag om 17.00 uur al open.

  1. Wie herkent deze plek en wat werd hier gebouwd?
    raadplaat

    Wie herkent deze plek en wat werd hier gebouwd?

    Rotterdam verandert continu. Torens schieten uit de grond, hele wijken worden gesloopt, havens krijgen een nieuwe bestemming. Zo ook hier. Links is nog een vaartuig te zien, maar rechts lijkt het sloopwerk al in volle gang. Er is dus veel te vertellen over deze kiek. Allereerst: waar bevinden we ons? Kunt u de gebouwen noemen die we zien, inclusief dat rijtje huizen rechts? Wat is hier sindsdien allemaal gebeurd en hoe ziet het er nu uit? Kom vooral met een uitgebreide opsomming van herinneringen aan dit stukje Rotterdam en laat geen detail onbenoemd. We kijken naar uw epistels uit! Reageren op onze raadplaat? Stuur een mailtje naar rd.toen@ad.nl.