Ridderkerk en Barendrecht nemen maatregelen om een herhaling van een steekpartij zoals hier nabij het Gemini College te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ridderkerk en Barendrecht nemen maatregelen om een herhaling van een steekpartij zoals hier nabij het Gemini College te voorkomen. © MediaTV

Cameratoezicht, controles op school en preventief fouilleren in strijd tegen messenbezit jongeren

Barendrecht en Ridderkerk gaan cameratoezicht en preventief fouilleren inzetten in de strijd tegen het messenbezit onder jongeren. Ook richten de gemeenten zich samen op controles op en rond scholen. 

Dat blijkt uit een brief van Barendrecht-burgemeester Jan van Belzen aan de gemeenteraad. De maatregelen zijn volgens hem nodig, omdat in de regio Rotterdam het aantal steekincidenten onder jongeren flink is toegenomen. Dat geldt ook voor zijn gemeente. ,,De politie stelt dat sinds juni 2019 binnen de gemeente Barendrecht een sterke toename is geconstateerd van het aantal geweldsincidenten, waarbij messengebruik een prominente rol speelt’’, aldus Van Belzen.

  1. LIVE | Toch enkele ‘marathonlopers’ in Rotterdam, verkeersregelaars weigeren strandgangers bij Maasvlakte

    LIVE | Toch enkele ‘marathon­lo­pers’ in Rotterdam, verkeersre­ge­laars weigeren strandgan­gers bij Maasvlakte

    Op deze zonnige zondag heeft de regio maatregelen getroffen om mogelijke drukte tegen te gaan. Zo zijn de wegen naar het Kralingse Bos en het Maasvlaktestrand afgesloten. Ook rijdt onze krant de route van de Rotterdamse marathon, die eigenlijk vandaag had moeten plaatsvinden. Lees hier alle updates over het coronavirus in de Rotterdamse regio. De eerdere ontwikkelingen zijn hier terug te lezen.