Brandweerman Wout Roos met één van z'n gouden medailles
Volledig scherm
Brandweerman Wout Roos met één van z'n gouden medailles © World Police & Fire Games Rotterdam

Broers scoren medaille na medaille bij World Police & Fire Games

De broers John en Wout Roos halen medaille na medaille bij de World Police & Fire Games in het Chinese Chengdu. De nekken van de wielrenners uit Middelharnis en Stad aan ’t Haringvliet zijn behangen met gouden, zilveren en bronzen medailles door het behalen van het erepodium bij verschillende wielrenonderdelen.

Wout Roos werkt bij de Gezamenlijke Brandweer in de Rotterdamse haven en is vrijwilliger bij de Brandweer Rotterdam-Rijnmond. John Roos, net een paar jaar ouder dan zijn broer, is ook hulpverlener en slaat toe in een hogere leeftijdscategorie bij het wielrennen.

Over twee jaar zijn de World Police & Fire Games in Rotterdam. Daarom staat de editie in China dit jaar in het teken van de voorbereiding op het Nederlandse evenement. Dat is ook zo voor de gebroeders Roos, die vast van plan zijn hun titels te verdedigen in hun eigen land.

Ontmoeten

De verwachting is dat in de zomer van 2021, van 30 juli tot en met 8 augustus, 10.000 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers vanuit de hele wereld het in 60 sportonderdelen tegen elkaar opnemen. Dit jaar doen in China achtduizend hulpverleners mee uit tachtig landen.

Naast de prestaties biedt het evenement hulpverleners uit de hele wereld de mogelijkheid om elkaar buiten de dagelijkse werkzaamheden om te ontmoeten. Nederland doet mee met 40 atleten op 28 onderdelen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Rotterdamse sportschoolhouder baalt van beleid van gemeente: ‘Ze willen met de eer strijken, maar ze handelen hypocriet’
    PREMIUM

    Rotterdam­se sport­school­hou­der baalt van beleid van gemeente: ‘Ze willen met de eer strijken, maar ze handelen hypocriet’

    Joost Kroesen van Anytime Fitness in de Rotterdamse wijk Nesselande is het niet eens met het beleid van de gemeente Rotterdam. Hij wil op een veld tegenover de sportschool partytenten neerzetten om sporters tijdens de workout in de buitenlucht te beschermen tegen de hitte. De gemeente steekt daar echter een stokje voor. In een bericht op Facebook uit hij zijn frustraties. ,,Ze zeggen ondernemers te steunen, maar leveren geen maatwerk.’’