Broedseizoen in Blijdorp van start: de pinguïns spurten naar het beste nest

VideoHet broedseizoen bij de ezelspinguïns in Diergaarde Blijdorp gaat van start en dat zullen we weten. De grappige waggelaars in de Rotterdamse zoo zijn volop in de weer met grote en kleine stenen, om zo hun nesten af te maken. Dat levert bovenstaande beelden op.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Heeft Rotterdam plezier van het songfestivaleffect? ‘We hebben de beelden gezien, mooie stad hoor’
  PREMIUM

  Heeft Rotterdam plezier van het songfesti­val­ef­fect? ‘We hebben de beelden gezien, mooie stad hoor’

  Ach, het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, wat was het mooi vorig jaar. Op televisie dan. In de stad zelf werd het helaas nooit ‘douze points’, corona zette een streep door bijna alles. Turijn boft maar deze week. Of hebben we met terugwerkende kracht nog best plezier van het festival? Zeker nu alles weer kan en mag. Komen de festivaltoeristen al, loopt de congres-agenda vol?