De Botlekbrug.
Volledig scherm
De Botlekbrug. © Peter de Jong Fotografie

Botlekbrug vijftien nachten afgesloten voor verkeer

De Botlekbrug in de A15 tussen Spijkenisse en Hoogvliet is in maart vijftien nachten afgesloten, telkens van 22.00 tot 05.00 uur. Er wordt dan gewerkt aan de spoorverbinding, ook krijgt de storingsgevoelige brug regulier onderhoud. 

Van maandag 2 tot en met zaterdag 21 maart is de brug telkens van maandag tot en met vrijdag afgesloten voor al het verkeer. In de weekeinden is de brug vanaf zaterdagochtend 05.00 uur weer beschikbaar. De omleiding voor het doorgaand wegverkeer is via de Botlektunnel.

Overigens geeft Rijkswaterstaat op rws.nl/botlekbrug de waarschuwing dat wegen en opritten naar de Botlekbrug al vanaf 21.00 uur afgesloten kunnen zijn om de brug op tijd vrij te krijgen van verkeer.

Extra reistijd

Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Spijkenisserbrug en de Hartelbrug. Dit levert een extra reistijd op van vijftien tot twintig minuten. Gele borden geven de omleiding aan. 

Truckers die gevaarlijke stoffen vervoeren tussen de Maasvlakte en Rotterdam (en vice versa) mogen niet door de Botlektunnel en zijn aangewezen op de ‘Eilandroute’. Deze kent momenteel een stremming bij de Wantijbrug in de N3, waardoor de omleiding langer wordt. De totale omleiding voor gevaarlijke stoffen is te vinden op n3werkzaamheden.nl