Sweethearting komt vaak voor in winkels en supermarkten.
Volledig scherm
PREMIUM
Sweethearting komt vaak voor in winkels en supermarkten. © ANP

Boodschappen gratis meegeven aan je moeder: veel winkels doen niet eens aangifte van ‘sweethearting’

Als caissière je moeder stiekem fikse korting geven op de boodschappen. Het gebeurt vaker dan je denkt, zegt directeur Raymond Dörr van Dörr Bedrijfsrecherche. Sweethearting heet het fenomeen en winkeliers doen er vaak niet eens aangifte van.

  1. Ouderwets druk in het centrum van Rotterdam: ‘Mensen willen winkelen, winkelen, winkelen’

    Ouderwets druk in het centrum van Rotterdam: ‘Mensen willen winkelen, winkelen, winkelen’

    Op de eerste dag ná de lockdown was het weer ouderwets druk in het centrum van Rotterdam, maar niet té druk. De wegafzettingen stonden al klaar om inkomend verkeer te stoppen, maar hoefden niet te worden gebruikt. Wel waren er behoorlijk wat politie en toezichthouders op de been om een oogje in het zeil te houden, onder andere bij horeca die tóch open wilde gaan. In de Witte de Withstraat werd een kroegbaas gesommeerd te sluiten.
  2. GGD Rotterdam-Rijnmond gaf scholen andere adviezen bij corona-uitbraak in klas dan kabinet voorschrijft

    GGD Rotterdam-Rijn­mond gaf scholen andere adviezen bij corona-uit­braak in klas dan kabinet voor­schrijft

    Basisscholen in Rotterdam en omgeving hebben van de GGD Rotterdam-Rijnmond andere adviezen gekregen over de quarantaineregels dan het kabinet voorschrijft. Inmiddels heeft de GGD de richtlijnen gelijkgetrokken met de landelijke quarantaineregels bij een corona-uitbraak in de klas, zegt een woordvoerder tegen deze site. Hoeveel scholen en kinderen verkeerd zijn geadviseerd, is niet bekend.