De restanten van de gekapte bomen in Schiebroek.
Volledig scherm
PREMIUM
De restanten van de gekapte bomen in Schiebroek. © bewonersorganisatie Leven in Schiebroek

Bomenkap voor nieuwe rijksweg zorgt voor verbijstering bij bewoners Schiebroek

Bewoners in Rotterdam-Schiebroek zijn verbijsterd over de kap van circa 100 bomen voor de nieuwe rijksweg A16. In het Schiebroekse Park is de aannemer mogelijk ‘buiten de lijntjes’ gegaan.

Bij bewonersorganisatie Leven in Schiebroek hielden ze rekening met de komst van de nieuwe rijksweg A16 Rotterdam. Deze A13/16 zou langs het Schiebroekse Park gaan en het geliefde groen in de wijk niet aantasten.

  1. Zeilschip Eendracht helpt studenten uit Kazachstan uit de brand (en dat is groot nieuws in het olieland)

    Zeilschip Eendracht helpt studenten uit Kazachstan uit de brand (en dat is groot nieuws in het olieland)

    De bemanning van het Rotterdamse zeilschip Eendracht is 26 Kazachstaanse cadetten te hulp geschoten. De zeelieden in opleiding, die voor een stage op het schip verbleven, zouden eigenlijk deze maand vanaf de Azoren terugvliegen naar hun vaderland. Door de coronacrisis vertrokken vanaf de archipel echter geen vluchten meer en dus mochten de 26 meevaren naar Rotterdam. De reddingsactie is groot nieuws in het olieland.
  2. Rotterdam Partners biedt met ‘platform’ de helpende hand tijdens coronacrisis

    Rotterdam Partners biedt met ‘platform’ de helpende hand tijdens coronacri­sis

    Rotterdam Partners bundelt een keur aan initiatieven die zijn opgestart om Rotterdammers en ondernemers tijdens de coronacrisis een handje te helpen. Op een vanmiddag gelanceerd platform brengt de organisatie allerlei projecten samen, variërend van thuis sporten tot de bezorging van boodschappen. ,,Ook in deze moeilijke tijd zijn de typisch Rotterdamse doorzettingskracht en aanpakkersmentaliteit voelbaar en zichtbaar’’, zo luidt de toelichting.