,,We mogen niet laten gebeuren dat er te veel omvalt.” Dat zei cultuurminister Ingrid van Engelshoven maandag tijdens een debat over de kunst- en cultuursector, die in moeilijkheden verkeert door de coronacrisis. ,,Daar sta ik voor en daar knok ik voor”, benadrukte ze.
Volledig scherm
PREMIUM
,,We mogen niet laten gebeuren dat er te veel omvalt.” Dat zei cultuurminister Ingrid van Engelshoven maandag tijdens een debat over de kunst- en cultuursector, die in moeilijkheden verkeert door de coronacrisis. ,,Daar sta ik voor en daar knok ik voor”, benadrukte ze. © ANP

Blijdschap bij Scapino Ballet vanwege redding uit Den Haag: ‘Eindelijk waardering voor wat wij doen’

Minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur heeft alsnog toegezegd het Scapino Ballet de komende vier jaar subsidie toe te kennen. Daarmee negeert ze het advies van de Raad voor Cultuur, die het Rotterdamse balletgezelschap geen subsidie meer wilde verlenen. Tijdens een cultuurdebat vroeg de Tweede Kamer de minister maandag af te zien van dat advies. Daar geeft ze nu gehoor aan. 

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.