Volledig scherm
Het katje heeft zijn oogjes nog maar net open. © Dierenbescherming

Bijzondere vondst tussen de plantjes: kitten van twee weken oud lift mee in vrachtwagen

Een vrachtwagenchauffeur deed tijdens het leveren van planten in Bergschenhoek een bijzondere ontdekking in zijn wagen. Bij het uitladen bleek een twee weken oude kitten te zijn meegelift. Het diertje schuilde tussen de planten. 

Met de oogjes nog maar net open en een gewicht van 180 gram, is het kleintje eigenlijk nog niet klaar om van zijn moeder gescheiden te zijn. Maar, zo schrijft de Dierenbescherming: hij zit er goed doorvoed én gezond uit. 

Een medewerker van de Plantenhal ontfermde zich over het jonge katje en nam hem mee naar huis om vervolgens de dierenambulance te bellen. Het dier is uiteindelijk opgevangen door Magda Jeucken. Zij vangt al twintig jaar kittens op voor het dierenopvangcentrum in Gouda. Omdat ‘ie zó jong is, heeft de kitten dag en nacht zorg nodig. Als hij oud genoeg is, wordt er een thuis voor hem gezocht.

De vrachtwagenchauffeur had er al een lange tocht opzitten: hij weet niet precies op welke locatie de kitten in de trailer terecht is gekomen. Ondanks het bizarre avontuur van het katje, lijkt hij het goed te maken. Hij drinkt goed en is erg levendig, laat de ervaren kattenopvanger Jeucken weten.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!