Riet van Deelen straalt bij het EK Dressuur. ‘Fantastisch om hier na al die jaren weer terug te zijn’.
Volledig scherm
PREMIUM
Riet van Deelen straalt bij het EK Dressuur. ‘Fantastisch om hier na al die jaren weer terug te zijn’. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Bijzondere bezoekers kijken ogen uit op EK in Kralingse Bos

Op de eerste dag van het grootste paardensportevenement in het Rotterdamse Kralingse Bos ooit klinkt in één hoek opgewonden gefluister van een groep Rotterdamse ouderen. De uitnodiging aan deze bijzondere bezoekers is een van de manieren waarop het EK paardensport iets wil terugdoen voor de stad.

Riet van Deelen (87) kijkt ingespannen naar de dressuurbaan. Haar ene hand boven de ogen om de zon te weren. Haar andere hand houdt het A4’tje met deelnemers stevig vast. Haar vinger houdt ze de hele tijd keurig bij het paard dat nu zijn kunsten vertoond. Het is duidelijk: De Rotterdamse wil niets missen van de dansende dressuurpaarden, die voor het eerst de Rotterdam Arena binnentreden voor het Europees Kampioenschap.

  1. KOZP gaat demonstreren in Rotterdam ‘tegen politiegeweld in de VS en de EU’
    PREMIUM
    UPDATE

    KOZP gaat demonstre­ren in Rotterdam ‘tegen politiege­weld in de VS en de EU’

    De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat woensdag op het Schouwburgplein in Rotterdam een protestactie houden tegen het door haar veronderstelde politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU. Aanleiding is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Zijn dood heeft in de VS geleid tot massademonstraties, chaos en plunderingen.