Volledig scherm
PREMIUM
Riet van Deelen straalt bij het EK Dressuur. ‘Fantastisch om hier na al die jaren weer terug te zijn’. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Bijzondere bezoekers kijken ogen uit op EK in Kralingse Bos

Op de eerste dag van het grootste paardensportevenement in het Rotterdamse Kralingse Bos ooit klinkt in één hoek opgewonden gefluister van een groep Rotterdamse ouderen. De uitnodiging aan deze bijzondere bezoekers is een van de manieren waarop het EK paardensport iets wil terugdoen voor de stad.

Riet van Deelen (87) kijkt ingespannen naar de dressuurbaan. Haar ene hand boven de ogen om de zon te weren. Haar andere hand houdt het A4’tje met deelnemers stevig vast. Haar vinger houdt ze de hele tijd keurig bij het paard dat nu zijn kunsten vertoond. Het is duidelijk: De Rotterdamse wil niets missen van de dansende dressuurpaarden, die voor het eerst de Rotterdam Arena binnentreden voor het Europees Kampioenschap.

  1. Rotterdamse politieagent (bijna) uit de kleren voor Tetris-Challenge

    Rotterdam­se politie­agent (bijna) uit de kleren voor Te­tris-Challenge

    Als je meedoet aan een challenge, kan je het maar beter goed doen moeten ze bij politieteam Rijnmond-Oost gedacht hebben. Op sociale media plaatst de politie een foto van een agent die in zijn onderbroek, shirt én sokken op de grond ligt. Hulpdiensten in heel Europa doen mee aan de Tetris-Challenge, waarbij alles wat in hun voertuigen zit, wordt uitgestald. ‘The next level...en tevens het laatste level’, knipoogt de politie bij het kiekje.