Volledig scherm
Rotterdam Rave 2018 © Jordy Brada

‘Bezoekers Rotterdam Rave hoeven buien niet te vrezen’

Knuddeweer? Regenbuien? Een af en toe schijnend zonnetje? Organisator Karim Soliman van Rotterdam Rave kan er om glimlachen. Waar de bezoekers van het mega-festival Lowlands in Biddinghuizen met angst en beven de weersverwachtingen voor komend (lang) weekeinde in de gaten houden, hoeven de Rotterdamse ravers zich volgens hem geen zorgen te maken. 

Voor welk podium zij komende zaterdag tussen 13.00 en 23.00 uur ook uit hun dak willen gaan; ze houden het droog op Heijplaat. ,,Onze twee grootste podia staan in loodsen. De een hebben we verbouwd tot een donkere, duistere technogrot. Bij de andere is meer licht en zetten we de doorzichtige panelen in het dak open. Dicht kan altijd nog’’, legt Soliman uit. 

Het derde podium, voor de toegankelijker techno, is weliswaar buiten maar dat heeft de organisatie voorzien van een evenementendak. ,,Het komt er op neer dat alleen de zijkanten open zijn.’’ Gestaag vallend hemelwater hindert dus niet. ,,Qua windkracht wordt gesproken over iets van 3. Dat is fijn. Beter dan windstil want dan krijgen mensen te warm. Afgelopen weekeinde hadden weerkundigen het over windkracht 8. Dat is anders, dat is onprettig.’’

Het wordt de vierde editie van Rotterdam Rave. Voorheen werd het op het Lloyd Multiplein in Delfshaven gehouden. Soliman is dolblij met de nieuwe locatie die door zijn rauwe haven-omgeving volgens hem perfect past bij techno. Bezoekers kunnen er met de Waterbus of met een pendelbus vanaf metrostation Slinge heen.  De organisator spreekt de verwachting uit morgen uitverkocht te raken. Er kunnen 8.000 mensen losgaan op het terrein van de voormalige Rotterdamsche Droogdok Maatschappij. 

Volledig scherm
Bezoekers van Rotterdam Rave op het Lloyd Multiplein in 2016. © Archieffoto Frank de Roo

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.