Hans van Weel trekt zijn drijvende milieustraat de Bergse Voorplas in Hillegersberg op. Een ponton met kliko's waar boten kunnen aanleggen en mensen hun afval kwijt kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans van Weel trekt zijn drijvende milieustraat de Bergse Voorplas in Hillegersberg op. Een ponton met kliko's waar boten kunnen aanleggen en mensen hun afval kwijt kunnen. © Frank de Roo

Bewoners zijn afval zat: 'Dit doe je thuis ook niet!'

Spuugzat zijn ze het, omwonenden van de Bergse Plassen in Rotterdam-Hillegersberg. Overal in het water drijven lege drankflessen. Met drijvende afvalbakken en een 'schaamkar' bij de plaatselijke Albert Heijn proberen bewoners de vervuilende pleziervaarders tot de orde te roepen: Dit doe je thuis ook niet!

  1. Het rauwe koekjesdeeg van Let's Dough It kun je wél veilig snoepen, in 125 verschillende smaken

    Het rauwe koekjes­deeg van Let's Dough It kun je wél veilig snoepen, in 125 verschil­len­de smaken

    Als Sylke Kempe koekjes ging bakken, at ze altijd het liefst het deeg rauw op. Ze besloot van deze ‘guilty pleasure’ haar baan te maken en ontwikkelde voor haar webwinkel Let's Dough It een recept zonder ei, waardoor het rauwe deeg veilig gesnoept kan worden. Inmiddels is haar kleine keuken in Rotterdam vervangen door een bedrijfsruimte van 300 vierkante meter en verkoopt ze ruim 125 verschillende smaken koekjesdeeg.