Arend Wesdijk, hier samen met EVB-raadslid Els Schaap (links) en initiatiefneemster Irma, is  een van de bewoners die de buurttuin aan de Kempenaar in Barendrecht onderhoudt.
Volledig scherm
PREMIUM
Arend Wesdijk, hier samen met EVB-raadslid Els Schaap (links) en initiatiefneemster Irma, is een van de bewoners die de buurttuin aan de Kempenaar in Barendrecht onderhoudt. © Frank de Roo

Bewoners pikken gedwongen vertrek kippen uit buurttuin niet: ‘Zonder die dieren blijven kinderen weg’

pollRustig scharrelen de kippen Janny, Lucy, Bente, Mette en twee Irma’s rond in de buurttuin aan de Kempenaar in Barendrecht. Ze hebben geen idee dat ze centraal staan in een heuse dorpsrel. De gemeente en woonstichting Patrimonium willen ze namelijk weg hebben na klachten over overlast, maar de bewoners pikken dat niet.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?