Piet Kruithof (midden), Ger van Tussenbroek en Linda van Bergen verzetten zich tegen het opofferen van het Valkesteynsebos voor woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Kruithof (midden), Ger van Tussenbroek en Linda van Bergen verzetten zich tegen het opofferen van het Valkesteynsebos voor woningen. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Bewoners boos: duizenden bomen bij Poortugaal moeten mogelijk plaatsmaken voor huizen

Het is als een oase van rust in een grotendeels verstedelijkt gebied. In het Valkesteynsebos in Poortugaal waan je je even op de Veluwe in plaats van in een gebied tussen de A15 en de metrolijn die door Albrandswaard loopt. Maar de kans bestaat dat vele duizenden bomen in het bos over een aantal jaar moeten plaatsmaken voor woningen. 

  1. Herinneringen aan de jarige Erasmusbrug? Laat het ons weten!

    Herinnerin­gen aan de jarige Erasmus­brug? Laat het ons weten!

    De Erasmusbrug is jarig. Al 25 jaar verbindt deze beroemde oeververbinding Zuid met Noord en is niet meer weg te denken uit Rotterdam. En bij dit jubileum gaan we uitgebreid stilstaan. Met de volgende vragen: wie heeft er bijzondere herinneringen aan de Erasmusbrug? Iets geks meegemaakt bovenop de Zwaan, een leuke ontmoeting gehad, een onvergetelijk moment? Of een voorbeeld van hoe de beroemde oeververbinding Zuid aan Noord heeft gesmeed? Wat zijn uw ervaringen daarmee? Bent u over de brug gegaan tijdens de marathon, renners aangemoedigd bij de start van de Tour, heeft u hier uw partner ten huwelijk gevraagd?