Volledig scherm
Foto ter llustratie © ANP XTRA

Bejaarde vrouw jaagt babbeltruc-oplichters weg met geschreeuw

Een 97-jarige vrouw heeft in de Rotterdamse wijk IJsselmonde drie overvallers weggejaagd door hard te schreeuwen. Dat meldt de Rotterdamse politie. Het drietal stond vanmiddag bij de vrouw op de stoep en deed zich voor als medewerkers van de gemeente. 

De bejaarde vrouw had direct al geen goed gevoel toen de drie mannen bij haar woning aan de Cornelis Heinrickstraat aanklopten. Toen ze daarna de woning binnendrongen, zette de dappere vrouw het op een gillen. 

Het gegil van de vrouw zorgde ervoor dat de drie mannen er toch maar vandoor gingen. Ze vluchtten in een kleine auto in de richting van de Van Wijngaardenlaan. De politie spreekt van ‘een klassieke babbeltruc’ en is op zoek naar drie licht- tot donkergetinte mannen.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

  1. ‘De reiziger zou schande spreken van wat ik allemaal doe in de trein’
    PREMIUM

    ‘De reiziger zou schande spreken van wat ik allemaal doe in de trein’

    'Neus ophalen in de trein? Doe dat lekker thuis!' Ik smul van de rubriek Joost mag 't weten in deze krant. Wijsheid komt met de jaren, en aangezien Joost Prinsen (77) al een eind op weg is, beantwoordt hij al uw vragen. Deze keer wil iemand, die dagelijks met de trein tussen Rotterdam en Utrecht reist, weten waarom medereizigers voortdurend lawaaierig hun neus ophalen. 'Kunnen ze niet gewoon wachten totdat ze thuis zijn?'