Ketelbinkieprijs-winnaars Peter-Paul van Voorst tot Voorst  van Skoon Energy (links) en collega Daan Geldermans (geheel rechts); in het midden juryvoorzitter Bas Janssen en de Rotterdamse wethouder Richard Moti.
Volledig scherm
Ketelbinkieprijs-winnaars Peter-Paul van Voorst tot Voorst van Skoon Energy (links) en collega Daan Geldermans (geheel rechts); in het midden juryvoorzitter Bas Janssen en de Rotterdamse wethouder Richard Moti. © Gemeente Rotterdam

Batterijenhandelaar Skoon Energy wint Ketelbinkieprijs

Het Rotterdamse bedrijf Skoon Energy heeft de Ketelbinkieprijs gewonnen. De jaarlijkse onderscheiding is bestemd voor jonge, innovatieve ondernemingen die Rotterdam op een originele manier (inter-)nationaal op de kaart zetten.

De Rotterdamse wethouder Richard Moti (werkgelegenheid, PvdA) reikte de prijs vanmorgen uit tijdens het Ondernemersontbijt Rotterdam in de Maassilo bij de Maashaven. Skoon Energy troefde comedyclub Haug en scheepvaartbedrijf Shypple af.

Skoon Energy bestaat sinds 2017 en is gevestigd in het Groothandelsgebouw naast Rotterdam Centraal. ,,We zijn een digitaal platform voor mobiele duurzame energie, waarbij we batterijen inzetten’’, aldus oprichter Daan Geldermans. Bij het jonge bedrijf werken 12 mensen.

Songfestival

,,We versnellen de energietransitie door het delen van batterijen.’’ Concreet betekent het dat het bedrijf (mobiele) containers inzet op plekken waar extra energie nodig is. ,,Dat kan ook volgend jaar bij het Songfestival in Ahoy zijn’’, aldus Geldermans.

Skoon Energy is actief op festivals, maar ook in de scheepvaart. Zo vaart er een schip tussen Rotterdam en Engeland op de energie uit batterijen. ,,We zijn nu nog vooral in Europa actief, maar willen op den duur wel verder groeien.’’

Investeerder

Het gaat het nog jonge Skoon voor de wind. In juni maakte de Twentse investeerder Kees Koolen, die eerder betrokken was bij Booking.com en Uber, bekend geld te steken in Skoon. Met zijn steun moet Skoon verder groeien.

Vorig jaar won Skoon de Energy de Innovation Funding Award tijdens het Startup Funding Event. Met die prijs is 42.000 euro gemoeid. Bij de Ketelbinkieprijs gaat het om de eer.