Baran Alpaslan in het speeltuintje achter zijn huis waar hij als kind altijd speelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Baran Alpaslan in het speeltuintje achter zijn huis waar hij als kind altijd speelde. © Fleur Beerthuis

Baran vindt dat het kabinet teveel bezig is met buurlanden: ‘Rutte: kijk naar Nederland!’

ik zeg jeWaar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Baran Alpaslan uit Capelle aan den IJssel kan zich opwinden dat het kabinet zoveel bezig is met buurlanden als Duitsland en Oostenrijk: „Rutte moet veel meer focussen op wat er in ons eigen land gebeurt.”

 1. Ilbey droomt van een carrière als striptekenaar in Japan: ‘Daar ben je echt een artiest’
  PREMIUM
  Ik Zeg Je

  Ilbey droomt van een carrière als stripteke­naar in Japan: ‘Daar ben je echt een artiest’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Ilbey Yasik uit Ommoord droomt van een carrière als striptekenaar in het Japanse Kyoto: „Je bent daar echt een artiest met heel veel fans.”
 2. Xueli (17) zou graag in China een keer op een billboard staan: ‘Mensen met albinisme zíjn geen vloek’
  PREMIUM
  Ik Zeg Je

  Xueli (17) zou graag in China een keer op een billboard staan: ‘Mensen met albinisme zíjn geen vloek’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Als het aan Xueli Abbing uit Rotterdam ligt worden vandaag nog alle vooroordelen uit de wereld geholpen: „Een persoon met albinisme heeft een genetische afwijking in het dna, meer niet.”