Volledig scherm
Een Cao da Serra da Estrella. De hond op de foto is niet de hond uit het verhaal. © Shutterstock

Baasje verliest kort geding om hond: Lady moet bij Nieuwerkerks stel blijven

Een vrouw uit Rotterdam die haar hond Lady terug wilde van een stel uit Nieuwerkerk aan den IJssel, is door de rechter in het ongelijk gesteld. De hond, van het Portugese ras Cao da Serra da Estrella, mag bij het stel blijven.

De Rotterdamse vrouw kreeg vorig jaar gezondheidsproblemen, waardoor het voor haar moeilijk werd om voor de hond te zorgen. Een dierenartsassistente kende een paar uit Nieuwerkerk dat Lady mogelijk in huis wilde nemen. 

Quote

Het is in het belang van Lady dat ze nu naar haar oude baasje terug gaat

Advocaat

Volgens de Rotterdamse was het altijd de bedoeling geweest dat het beest tijdelijk uit huis werd geplaatst. Dat zou ze ook tegen de dierenartsassistente gezegd hebben. Omdat ze weer was opgeknapt, wilde ze begin dit jaar haar hond terug. Het stel uit Nieuwerkerk aan den IJssel weigerde de hond echter te laten gaan. Ze hadden zich inmiddels gehecht aan het beest. Daarop spande de Rotterdamse bazin een kort geding aan bij de Haagse rechtbank.

,,Het is in het belang van Lady dat ze nu naar haar oude baasje terug gaat‘’, zei de advocaat van de vrouw twee weken geleden tijdens de zitting. De rechter vindt echter dat niet aannemelijk is gemaakt dat de bazin uit Rotterdam alleen tijdelijk afstand heeft gedaan van hond Lady. 

 In de registratie van de hondenchip zou de bazin zelf hebben ingevuld dat het adres in Nieuwerkerk het nieuwe verblijfadres was van Lady, en niet het tijdelijke logeeradres.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.