De man raakte bij zijn mislukte manoeuvre een hekje van een metro-overgang
Volledig scherm
De man raakte bij zijn mislukte manoeuvre een hekje van een metro-overgang © Politie

Automobilist vliegt uit bocht en rent weg (en dat deed hij niet zonder reden)

Een automobilist is vanmiddag op de Kralingseweg in Rotterdam-Prins Alexander uit de bocht gevlogen. De man stapte na het ongeval uit en nam de kuierlatten. De politie wist hem niet veel later aan te houden. Toen bleek ook waarom hij zo'n haast had weg te komen: hij had geen ID-kaart op zak, droeg geen gordel en heeft geen rijbewijs.

De man raakte bij zijn mislukte manoeuvre een hekje van een metro-overgang. Zijn auto liep ook blikschade op. Volgens de wijkagente kan de man een boete tegemoet zien. 

 1. Rotterdamse fotograaf houdt inzamelingsactie voor Erasmus MC met donaties voor portretfoto’s
  video

  Rotterdam­se fotograaf houdt inzame­lings­ac­tie voor Erasmus MC met donaties voor portretfoto’s

  De Rotterdamse fotograaf Joep van Aert heeft het normaal gesproken druk, maar sinds de corona-crisis is ook zijn agenda akelig leeg. Om toch bezig te blijven met fotografie en om te kunnen helpen, begon hij de inzamelingsactie ‘Portrait for Good’. Vanaf 25 euro maken hij en drie andere fotografen een portret voor iedereen die dat wil. Van de opbrengst gaat 70 procent naar de Erasmus MC Foundation, die onder andere bezig is met het ontwikkelen van een vaccin voor het coronavirus.
 2. Zeilschip Eendracht helpt studenten uit Kazachstan uit de brand (en dat is groot nieuws in het olieland)

  Zeilschip Eendracht helpt studenten uit Kazachstan uit de brand (en dat is groot nieuws in het olieland)

  De bemanning van het Rotterdamse zeilschip Eendracht is 26 Kazachstaanse cadetten te hulp geschoten. De zeelieden in opleiding, die voor een stage op het schip verbleven, zouden eigenlijk deze maand vanaf de Azoren terugvliegen naar hun vaderland. Door de coronacrisis vertrokken vanaf de archipel echter geen vluchten meer en dus mochten de 26 meevaren naar Rotterdam. De reddingsactie is groot nieuws in het olieland.