Volledig scherm
© ANP

Automobilist rijdt 130 waar hij 50 mag, maar krijgt toch geen bon

Een automobilist die vannacht met 130 kilometer per uur over de Prins Alexanderlaan in Rotterdam-Oost raasde, waar maar 50 is toegestaan, krijgt toch geen boete van de politie. 

De bestuurder, die ook al met  snelheden van boven de 150 over de Abraham van Rijkckevorselweg reed, was onderweg naar het ziekenhuis met een passagier met ernstige hartklachten. De agenten hadden begrip voor de situatie besloten voor deze ene keer geen bon uit te schrijven. De politie adviseert wel om in zulke situaties 112 te bellen in plaats van zelf te gaan rijden. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. KOZP gaat demonstreren in Rotterdam ‘tegen politiegeweld in de VS en de EU’
    PREMIUM
    UPDATE

    KOZP gaat demonstre­ren in Rotterdam ‘tegen politiege­weld in de VS en de EU’

    De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat woensdag op het Schouwburgplein in Rotterdam een protestactie houden tegen het door haar veronderstelde politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU. Aanleiding is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Zijn dood heeft in de VS geleid tot massademonstraties, chaos en plunderingen.