Volledig scherm
© ANP

Automobilist rijdt 130 waar hij 50 mag, maar krijgt toch geen bon

Een automobilist die vannacht met 130 kilometer per uur over de Prins Alexanderlaan in Rotterdam-Oost raasde, waar maar 50 is toegestaan, krijgt toch geen boete van de politie. 

De bestuurder, die ook al met  snelheden van boven de 150 over de Abraham van Rijkckevorselweg reed, was onderweg naar het ziekenhuis met een passagier met ernstige hartklachten. De agenten hadden begrip voor de situatie besloten voor deze ene keer geen bon uit te schrijven. De politie adviseert wel om in zulke situaties 112 te bellen in plaats van zelf te gaan rijden. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Rotterdamse politieagent (bijna) uit de kleren voor Tetris-Challenge

    Rotterdam­se politie­agent (bijna) uit de kleren voor Te­tris-Challenge

    Als je meedoet aan een challenge, kan je het maar beter goed doen moeten ze bij politieteam Rijnmond-Oost gedacht hebben. Op sociale media plaatst de politie een foto van een agent die in zijn onderbroek, shirt én sokken op de grond ligt. Hulpdiensten in heel Europa doen mee aan de Tetris-Challenge, waarbij alles wat in hun voertuigen zit, wordt uitgestald. ‘The next level...en tevens het laatste level’, knipoogt de politie bij het kiekje.