De glazen uitbouw van Museum Boijmans Van Beuningen, met daarvoor het betonnen beeld 'Sylvette' van Pablo Picasso.
Volledig scherm
De glazen uitbouw van Museum Boijmans Van Beuningen, met daarvoor het betonnen beeld 'Sylvette' van Pablo Picasso. © Gratis

Architect sleept Museum Boijmans Van Beuningen voor de rechter vanwege sloop van uitbouw

U wilt uw uitbouw slopen, mag dat? Dat is nog maar de vraag als die van een gerenommeerde ontwerper is. De Belgische architecten Robbrecht en Daem stappen naar de rechter om de afbraak van hun vleugel bij het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam te voorkomen.

 1. Voor nog geen 5 ton koop je deze watertoren met mega-uitzicht (maar er zijn wel wat haken en ogen)
  PREMIUM

  Voor nog geen 5 ton koop je deze watertoren met me­ga-uit­zicht (maar er zijn wel wat haken en ogen)

  Het zou een hoofdstuk in een spannend jongensboek kunnen zijn: wonen in een vuurtoren, kasteel of watertoren. In ’s-Gravendeel heb je voor iets minder dan 5 ton de mogelijkheid die droom te realiseren, want net achter de dijk van de Dordtsche Kil staat de 35 meter hoge watertoren te koop. Een ondernemer met een goed businessplan maakt daarbij meer kans dan ‘een romanticus die altijd al eens in een toren wilde wonen’.
 2. Waarom duurt de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen zo lang? (En nóg vier prangende vragen)
  PREMIUM

  Waarom duurt de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen zo lang? (En nóg vier prangende vragen)

  De grootscheepse renovatie en vernieuwing van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam gaat al jaren gepaard met problemen en gehakketak. De heropening van het museum is pas voorzien in 2028 en de renovatie duurt daarmee bijna net zo lang als die van het Rijksmuseum in Amsterdam. Bovendien is nog steeds niet duidelijk wat het eindresultaat wordt. Vijf vragen over het kruispunt waarop Boijmans Van Beuningen dit jaar staat.