Volledig scherm
PREMIUM
Anne Willemstein is verdwaald geraakt in alle bureaucratie. © Privéfoto

Anne krijgt nog geen visum omdat haar vader een transvrouw is

Denk je gewoon je visum voor Suriname te regelen, loop je opeens tegen allerlei gekmakende bureaucratische problemen aan. De vader van de Rotterdamse Anne Willemstein (24) ging in 2016 in transitie en is nu een vrouw. ,,Mijn geboorteakte klopt nu niet meer, want mijn erkenner heeft een andere naam.’’ Anne, en vele anderen, raken verdwaald in bureaucratie. Bij wie moeten ze aankloppen?

De hele procedure is niet alleen frustrerend. ,,Mijn vader was weinig in mijn leven. Nu nog steeds. Het is heel confronterend: ik heb helemaal geen hand gehad in haar transitie. Ik spreek mijn vader aan met haar nieuwe naam. Ik heb veel respect voor deze keuze. Alleen ik zit nu wel met de bureaucratische zooi.’’

  1. Vier taakstraffen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdamse voetbalrellen

    Vier taakstraf­fen en een geldboete geëist in hoger beroep Rotterdam­se voetbalrel­len

    Vijf personen die worden verdacht van openbare geweldpleging en of baldadigheid na de verloren kampioenswedstrijd van Feyenoord in 2017, hebben deze week in hoger beroep een strafeis tot 240 uur taakstraf en een geldboete gekregen. Met de - al dan niet verzwaarde - strafeisen wil het OM een duidelijk signaal afgeven: ,,Voetbalgeweld en geweld tegen gezagsfunctionarissen tolereren we niet”, aldus de persvoorlichter.