De drukte in het oefencentrum tekent de vele organisaties die betrokken zijn als de griep daadwerkelijk optreedt. Op de voorgrond twee medewerkers van het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
De drukte in het oefencentrum tekent de vele organisaties die betrokken zijn als de griep daadwerkelijk optreedt. Op de voorgrond twee medewerkers van het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis. © Jan de Groen

Als levensgevaarlijke griep om zich heen slaat, zijn dit dilemma's bij zorginstellingen

Een levensgevaarlijke griep die alleen al in de Rotterdamse regio ontelbare doden eist. Het lijkt het scenario van een sciencefictionfilm, maar ooit kan het werkelijkheid worden. Daarom oefenen tal van zorginstanties wat te doen bij zo’n pandemie.

  1. Algerabrug staat bij vlagen muurvast: ‘Dit kost ons tienduizenden euro’s’
    PREMIUM

    Algerabrug staat bij vlagen muurvast: ‘Dit kost ons tienduizen­den euro’s’

    De Algerabrug in Krimpen aan den IJssel is een van de kwetsbaarste verbindingen in de regio Rotterdam. Maar door afsluitingen nabij de brug voor de reconstructie van de grote kruising is het er nog veel drukker. Automobilisten en ondernemers wachten ondertussen met spanning af hoe de verkeersdrukte zich de komende weken gaat ontwikkelen. ,,Dit kost ons tienduizenden euro’s’’, vreest Marco van Egeraat, voorzitter van de Ondernemerskring Krimpen.