Jorick Simon op het toneel in de aula van het Erasmiaans Gymnasium. „Momenteel repeteren we voor de Griekse tragedie Antigone, met een moderne twist. Dit maakt het beslist niet minder tragisch.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jorick Simon op het toneel in de aula van het Erasmiaans Gymnasium. „Momenteel repeteren we voor de Griekse tragedie Antigone, met een moderne twist. Dit maakt het beslist niet minder tragisch.” © Fleur Beerthuis

Als Joricks ouders er niet zijn, gaat de volumeknop in z'n vrijstaande huis open: ‘Geen klagende buren’

Ik zeg jeWaar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Jorick Simon uit Berkel en Rodenrijs is gefascineerd door het menselijk lichaam. „We hechten waarde aan het leven en daarin iets kunnen betekenen als mensen ziek zijn, lijkt me fijn.”

 1. Soraya (17): ‘Mondhygiëniste Lachman, dat klinkt goed hè’
  PREMIUM
  ik zeg je

  Soraya (17): ‘Mondhygië­nis­te Lachman, dat klinkt goed hè’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. De uit Schiebroek afkomstige Soraya Lachman weet al sinds groep 3 wat ze later gaat doen. „Mondhygiëniste Lachman, dat klinkt goed hè. Een verzorgd gebit houdt je gezond. Poets het tweemaal per dag.”
 2. TikTokker Jara wil later nooit op kantoor werken: ‘Maar ik weet dat er nog van alles kan gebeuren’
  PREMIUM
  ik zeg je

  TikTokker Jara wil later nooit op kantoor werken: ‘Maar ik weet dat er nog van alles kan gebeuren’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Met de Rotterdamse TikTokker Jara van Veen (54.9K volgers) komen we de donkere dagen wel door. „TikTok is alsof je een kort gesprekje met iemand voert. De ene keer serieus, de andere keer grappig.”