Bart Haagman is als viroloog verbonden aan het Erasmus MC in Rotterdam en gespecialiseerd in het coronavirus en doet hier onderzoek naar.
Volledig scherm
Bart Haagman is als viroloog verbonden aan het Erasmus MC in Rotterdam en gespecialiseerd in het coronavirus en doet hier onderzoek naar. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Alles op een rij: deze corona-maatregelen neemt Rotterdam

Afgelastingen van (grote) evenementen, stille kantoren en straks ook lege stations en straten. Sinds de persconferentie van premier Rutte is Rotterdam in de greep van het coronavirus. De ene na de andere maatregel en annulering is afgekondigd. Er zijn inmiddels 33 coronapatiënten in de regio Rotterdam. Een overzicht van de maatregelen en adviezen.

 1. ‘Laat Sywert van Lienden het kasteel van 5,2 miljoen euro kopen voor doodzieke kinderen’
  PREMIUM
  Lezersbrieven

  ‘Laat Sywert van Lienden het kasteel van 5,2 miljoen euro kopen voor doodzieke kinderen’

  Dat de DCMR onderzoek gaat doen waarom klachten over vliegtuigoverlast na een jaar afnemen, wordt door een RD-lezer niet begrepen. Want wat doet de milieudienst eigenlijk met al die meldingen die binnenkomen? Verder reacties op het Albeda dat minder fysiek les wil geven en plannen voor het dure huis dat in Mijnsheerenland te koop staat. Ook iets op uw hart? Laat het ons weten.
 1. Herinneringen aan de jarige Erasmusbrug? Laat het ons weten!

  Herinnerin­gen aan de jarige Erasmus­brug? Laat het ons weten!

  De Erasmusbrug is jarig. Al 25 jaar verbindt deze beroemde oeververbinding Zuid met Noord en is niet meer weg te denken uit Rotterdam. En bij dit jubileum gaan we uitgebreid stilstaan. Met de volgende vragen: wie heeft er bijzondere herinneringen aan de Erasmusbrug? Iets geks meegemaakt bovenop de Zwaan, een leuke ontmoeting gehad, een onvergetelijk moment? Of een voorbeeld van hoe de beroemde oeververbinding Zuid aan Noord heeft gesmeed? Wat zijn uw ervaringen daarmee? Bent u over de brug gegaan tijdens de marathon, renners aangemoedigd bij de start van de Tour, heeft u hier uw partner ten huwelijk gevraagd?