De meeste touringcarbedrijven staan stil. Ze rijden alleen nog voor de bedrijven in de haven. Rood-witte linten geven daar aan waar de passagiers wel en niet in de bus mogen zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
De meeste touringcarbedrijven staan stil. Ze rijden alleen nog voor de bedrijven in de haven. Rood-witte linten geven daar aan waar de passagiers wel en niet in de bus mogen zitten. © Arie Kievit

Alleen de havenwerkers reizen nog per touringcar

Gelukkig heeft hij de haven nog. Leo Ringelberg van het gelijknamige touringcarbedrijf uit Rotterdam-Hoogvliet verheugde zich op een zomer vol mooie opdrachten. Van het Songfestival tot Pinkpop. ,,Alle massa-evenementen zijn busevenementen.’’ Maar door het coronavirus gaat niets door en staan de touringcars stil, behalve zijn bussen die havenwerkers naar de Maasvlakte rijden.

Drie keer per dag vertrekken ze vanuit acht verschillende plaatsen in de Rotterdamse regio. Van Capelle aan den IJssel en Spijkenisse tot Oude-Tonge en Schiedam. Dagelijks brengen ze zo’n 1200 havenwerkers naar het Transferium aan het begin van het havengebied en vanaf daar vertrekken weer bussen naar de bedrijven. De meeste passagiers werken bij het grote containeroverslagbedrijf ECT, een van de grootste werkgevers in de haven.