Volledig scherm
Drie agenten zijn flink toegetakeld toen ze op melding over geluidsoverlast afgingen. Zo werden zij onder meer gebeten en bespuugd. © Politie

Agenten gaan af op geluidsoverlast en worden geschopt en hard gebeten

Drie agenten werden vannacht behoorlijk toegetakeld nadat ze op een melding van geluidsoverlast aan de Koeweide in Rotterdam-Crooswijk afgingen. Behalve dat ze werden geschopt en geslagen, hielden twee agenten ook bijtwonden aan het voorval over.

De politie kregen rond kwart voor 2 ’s nachts de melding dat er behoorlijk veel lawaai en geruzie te horen was vanuit een woning aan de Koeweide. De agenten gingen poolshoogte nemen en wilden de zaak afdoen met een waarschuwing. Toen de bewoners opstandig werden en een 31-jarige man zich weigerde te legitimeren, wilde de politie hem aanhouden.

Worsteling

De man in kwestie was hier niet van gediend en er ontstond een worsteling tussen de bewoners en de politieagenten. Een van de verdachten probeerde een agent van de portiektrap te duwen. De agenten werden geslagen, geschopt in het gezicht, bespuugd en tevens gebeten. Behalve fysiek geweld, werden de agenten ook bedreigd door een 29-jarige vrouw en 54-jarige man.

Volledig scherm
De agenten kwamen niet heelhuids terug na de melding over geluidsoverlast aan de Koeweide. © Politie

Uiteindelijk kregen zij de 31-jarige man onder controle en kon hij worden aangehouden. Hij zit momenteel nog vast. Ook zijn vader en vrouw moesten mee naar het bureau wegens belediging en belemmering, maar zij inmiddels weer op vrije voeten. Wel moeten zij zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.

De aangevallen agenten krijgen antibiotica en hun bloed wordt onderzocht op eventuele gevolgen van het bijten en spugen.

  1. Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Echte clubliefde: vlucht gemist, dus dan maar twintig uur karren om Feyenoord te zien

    Een gevalletje échte clubliefde: als je het vliegtuig mist, dan stap je gewoon in de auto om Feyenoord in Portugal aan te moedigen. Fred Wigman (54) en zijn zoon Tim (19) uit Zwijndrecht zouden woensdag in ongeveer 2,5 uur naar Portugal vliegen. Maar file én een verkeerde afslag 's morgens gooiden roet in het eten. Dus karden ze in één ruk door naar Porto. Want zo'n wedstrijd mag je natuurlijk niet missen.