De Haringvlietbrug, met wethouder Harry van Waveren van de gemeente Hoeksche Waard: ,,Dat van die ene rijbaan begrijp ik dus absoluut niet.’’
Volledig scherm
PREMIUM
De Haringvlietbrug, met wethouder Harry van Waveren van de gemeente Hoeksche Waard: ,,Dat van die ene rijbaan begrijp ik dus absoluut niet.’’ © ANP. Inzetje gemeente HW

Afsluiting Haringvlietbrug uitgesteld: ‘Nu hard werken om twee rijbanen open te houden’

twee minuten metEr wordt opgelucht adem gehaald door omringende gemeenten, nu de Haringvlietbrug ook de komende twee weken nog open is. Maar het ter plekke afsluiten van de A29 tot één open rijbaan met een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur is niet van de baan. Toch is Harry van Waveren, wethouder mobiliteit van de gemeente Hoeksche Waard, optimistisch. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.