Volledig scherm
PREMIUM
Hamit Karakus. © Archieffoto ANP

Advies: ‘Stop uitverkoop van sociale huurwoningen Vestia’

De uitverkoop van sociale huurwoningen van corporatie Vestia leidt in sommige gemeenten – zoals Brielle en Barendrecht – tot een nijpend tekort aan betaalbare huizen. Daarom moeten deze woningen niet worden verkocht op de vrije markt, maar snel worden overgenomen door andere woningcorporaties.

Dat concludeert de voormalig Rotterdamse wethouder Hamit Karakus, inmiddels directeur van kenniscentrum Platform 31. Hij is door de minister gevraagd om een oplossing te vinden voor de ‘volkhuisvestelijke problemen’ die zijn ontstaan in met name Barendrecht, Bergeijk, Brielle, Pijnacker-Nootdorp, Westland en Zuidplas. 

  1. Dít is de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019
    video

    Dít is de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019

    ,,O my god, o my god, o my god!’’ is de eerste reactie van de eigenaresse van petit restaurant Louise, de winnaar van de Gouden Pollepel 2018-2019. Enthousiaste millennial-kreten, afkomstig van een 22-jarige. Want zo jong is eigenaresse Loesje Tieleman. Ook de rest van het kernteam, bestaande uit broer Tom Tieleman en chef-kok Kelvin de Pijper, is de dertig nog niet gepasseerd. En dat terwijl hun zaak in alles de tijdloze sfeer ademt van een Parijse bistro. De Pollepel-recensent beoordeelde Louise met een 8,4 vanwege de prettige bediening en de vakkundig bereide Franse klassiekers met verrassende twists, zoals ijs van bleekselderij.