Kaalslag aan de ‘s-Gravenweg in Rotterdam-Prinsenland, waar tientallen bomen wijken voor een nieuwe woonwijk. Bewoners van de Gerardus van Sillevoldtstraat zien de kap met lede ogen aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Kaalslag aan de ‘s-Gravenweg in Rotterdam-Prinsenland, waar tientallen bomen wijken voor een nieuwe woonwijk. Bewoners van de Gerardus van Sillevoldtstraat zien de kap met lede ogen aan. © Frank de Roo

Achter de bomen verschijnt... een villawijk: Bewoners boos over plotselinge kap

Bewoners van de Rotterdamse wijk Prinsenland zijn boos over de plotselinge kap van circa honderd bomen aan de ‘s-Gravenweg. Het geliefde groen is al bijna weg en moet plaatsmaken voor een villawijkje van 45 woningen. Intussen zijn er twijfels gerezen over de kapvergunning. 

Loek Wijchers woont 25 jaar in de Rotterdamse wijk Prinsenland en waant zich soms midden in de natuur, met een bos om de hoek. ,,Ik hoor ‘s morgens de spechten, die zoeken onderdak in het groen. Dat kan ineens niet meer, nu de bomen zijn verdwenen.’’

  1. Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

    Hartjes en lieve teksten van stoepkrijt, vlaggen, compleet oranje straten, dikke duimen omhoog en enthousiast gezwaai. Nederland blijft thuis, maar steekt iedereen die moet werken of binnen blijven vanaf de stoep een hart onder de riem. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag met iedereen delen. Dinsdag vliegt er daarom een speciale AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven Rotterdam om al die opbeurende ‘straatkunst’ van bovenaf te filmen. Wil je in beeld, meld je dan nu aan.