Het Rotterdamse filiaal van café De Regenboog.
Volledig scherm
Het Rotterdamse filiaal van café De Regenboog. © De Regenboog

Aboutaleb moet dokken: gaycafé De Regenboog ten onrechte gesloten voor overtreden coronaregels

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft gaycafé De Regenboog in september 2020 ten onrechte twee weken dichtgegooid vanwege het overtreden van de coronaregels. De gemeente moet de eigenaar daarom alle misgelopen omzet vergoeden, zo heeft de rechtbank beslist. ‘Je praat dan over een bedrag van vier nullen.’

 1. Onderzoeker: Keepers maken wel zeven keer meer kans op polsblessure dan veldspelers

  Onderzoe­ker: Keepers maken wel zeven keer meer kans op polsblessu­re dan veldspe­lers

  ‘Wat is dat toch met onze Justin Bijlow?’ riep de Feyenoord-aanhang vertwijfeld uit toen afgelopen weekend het onheilsbericht over een nieuwe blessure voor de Feyenoord-goalie bekend werd. Dit keer is het een breuk in de pols die de keeper langere tijd aan de kant houdt. Domme pech? Niet helemaal. Volgens Ellen Kemler, senior onderzoeker bij VeiligheidNL, wijzen de cijfers uit dat Bijlow ook in de risicogroep zit.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?