Volledig scherm
PREMIUM
Afgelopen donderdag werd gedemonstreerd tegen de inval van Turkije in Noord-Syrië, pro-Erdogan demonstranten hielden daarbij een tegendemonstratie die uit de hand liep. © Sanne Donders

Aboutaleb krijgt politieke tegenstand voor verbod op avonddemo’s: ‘We leven niet in een politiestaat’

De Rotterdamse Burgemeester Ahmed Aboutaleb krijgt fikse tegenstand voor zijn voornemen om gevoelige demonstraties niet meer toestaan in de donkere avonduren. Dat wil hij naar aanleiding van rellen tussen Koerden en Turken afgelopen woensdag. 

,,Een avondklok is onacceptabel, we leven niet in een politiestaat’’, zegt D66-raadslid Nadia Arsieni. ,,Wij zagen de beelden van de onrust op het Kruisplein. Wat daar gebeurde kan zeker niet door de beugel. We moeten escalaties voorkomen. Maar elke Nederlander heeft het grondrecht om waar en wanneer dan ook te demonstreren.’’

 1. Gekrenkte Rahiied A. (23) injecteerde hoogbejaarde vrouw uit wraak
  LIVE TWITTER / UPDATE

  Gekrenkte Rahiied A. (23) injecteer­de hoogbejaar­de vrouw uit wraak

  Rahiied A. moet zich vanaf vandaag in de Rotterdamse rechtbank verantwoorden voor vier insulinemoorden en acht pogingen daartoe. De 23-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht die te hebben gepleegd in verpleeg- en verzorgingshuizen in Puttershoek, Ridderkerk en Rotterdam. Voor het proces zijn acht dagen uitgetrokken. Verslaggevers Sander Sonnemans en Folkert van der Krol doen live verslag vanuit de rechtbank.
 2. Twintig jaar na noodlottig ongeval in de Maastunnel: ‘Een zoon hoort jou weg te brengen, niet jij hem’
  PREMIUM

  Twintig jaar na noodlottig ongeval in de Maastunnel: ‘Een zoon hoort jou weg te brengen, niet jij hem’

  Twintig jaar geleden eindigde het nog jonge leven van Rotterdammer Raymond Stevens in de Maastunnel. Hij was 26 jaar toen hij werd doodgereden door een dronken automobilist. Dankzij vader Piet kwam er een stedelijk monument voor verkeersslachtoffers in Rotterdam-Zuid, niettemin schrijnt het noodlottige ongeval nog steeds. ,,Dat kind zit in mijn lichaam, dat gaat er nooit meer uit.”