Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Aantal werkloze jongeren én ouderen in regio Rijnmond lager dan voor de coronacrisis

De werkloosheid onder jongeren en ouderen uit de regio Rijnmond is sterk gedaald, mede als gevolg van de coronaversoepelingen. Volgens het UWV zijn er minder WW-uitkeringen verstrekt onder deze groepen vergeleken met februari 2020, de maand voordat de coronacrisis begon, zo blijkt uit de nieuwste cijfers. 

 1. Capelle gaat de strijd aan met uitbuiting van scholieren: ‘Veel leed onder jonge slachtoffers’
  PREMIUM

  Capelle gaat de strijd aan met uitbuiting van scholieren: ‘Veel leed onder jonge slachtof­fers’

  Om het toenemende probleem van uitbuiting van scholieren een halt toe te roepen, is er in Capelle aan den IJssel een grootschalige campagne begonnen. Op initiatief van burgemeester Peter Oskam worden jongeren gewaarschuwd voor de gevaren van onder andere het uitlenen van een pinpasje of het rondbrengen van drugspakketjes. Ook lopen meisjes én jongens het risico om seksuele handelingen onder dwang te verrichten.
 2. Carrièreswitch door corona: ‘Misschien wel engste stap die ik ooit heb genomen’
  PREMIUM

  Carrières­witch door corona: ‘Misschien wel engste stap die ik ooit heb genomen’

  Verplicht thuiswerken, weinig sociaal contact en verder niet zoveel te doen: de coronacrisis bracht veel werkenden meer gelegenheid dan ooit om eens echt stil te staan bij hun toekomst op de arbeidsmarkt. Is dit het carrièrepad waar ik de rest van mijn leven op wil blijven, vroegen ook Tanja Veldhuizen, Hidde Groen en Agnes Hensen zich af. Zij vonden in coronatijd inspiratie om het roer volledig om te gooien.