Maasstad Ziekenhuis.
Volledig scherm
Maasstad Ziekenhuis. © ANP

Aafje zorghotel bij Maasstad wordt tijdelijk coronacentrum met 160 bedden voor de regio

Het Aafje zorghotel, locatie Maasstad Ziekenhuis, wordt ingericht als coronacentrum. Maandag wordt het geopend. Het zorghotel staat in directe verbinding met het ziekenhuis. Er kunnen maximaal 160 bedden gereedgemaakt worden. Bovendien zijn de medewerkers gewend om complexe zorg te leveren.

In het coronacentrum worden alleen mensen opgenomen bij wie is vastgesteld dat zij besmet zijn met het coronavirus. Het gaat dan om patiënten die zorg nodig hebben, maar niet perse in een ziekenhuis behandeld moeten worden.

Voor de honderd mensen die nu in het zorghotel zijn om te revalideren wordt een andere plek gezocht. Zorgorganisatie Laurens heeft een groot deel van de revalidanten overgenomen. De medewerkers van het zorghotel zijn inmiddels bijgeschoold om zorg te leveren aan coronapatiënten.

De keuze om het zorghotel in te richten als coronacentrum werd bekendgemaakt door ConForte, de brancheorganisatie voor ouderenzorg, en het Regionaal Orgaan Acute Zorg. Er is nog een overleg gaande met actiecentrum GHOR, dat toeziet op de verdeling van beschermende middelen in de regio. De zorg voor coronapatiënten kan alleen worden uitgevoerd als de veiligheid van de medewerkers gewaarborgd kan worden. ,,Alles wordt in het werk gesteld om de juiste middelen hier te krijgen. Als dat allemaal lukt, gaan we inderdaad maandag open’’, zegt een woordvoerder van Aafje.

In het zorghotel kunnen 160 bedden worden geplaatst.
Volledig scherm
In het zorghotel kunnen 160 bedden worden geplaatst. © AD
Voor de 100 mensen die bij Aafje revalideren wordt een andere plek gezocht.
Volledig scherm
Voor de 100 mensen die bij Aafje revalideren wordt een andere plek gezocht. © AD