A20 weer open na verwoestende crash: vrachtwagenchauffeur zwaargewond

UPDATE / VIDEODe A20 vanuit Gouda richting Rotterdam is weer open na een ernstig ongeval. Dat laat Rijkswaterstaat weten. De weg was sinds gisteravond dicht, vanwege een ongeval met twee vrachtwagens. Ook bij het Kleinpolderplein stond het gisteravond vast. De verkeersellende werd in beide gevallen veroorzaakt door trucks die op elkaar knalden. Eén chauffeur raakte hierbij zwaargewond.

Bij Nieuwerkerk aan den IJssel was de weg dicht door een ongeval met twee vrachtwagens. Daar werd een pijler van een viaduct geramd. Door het ongeval was diesel en glycerol op het wegdek terechtgekomen. Rijkswaterstaat was tot diep in de nacht bezig om de vloeistoffen op te ruimen.  

Ook ter hoogte van het Kleinpolderplein werd de weg afgesloten na een botsing tussen twee vrachtwagens. Ook is de verbindingsweg van de A13 vanuit Den Haag naar de A20 enige tijd dicht geweest. De ongevallen gebeurden even voor half acht, kort achter elkaar. 

Een vrachtwagenchauffeur raakte bij het ongeval ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel bekneld. Hij is zwaargewond met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen op het ongeval af. Over eventuele andere slachtoffers is momenteel nog niks bekend.

Volledig scherm
Het ongeluk met twee vrachtwagens op de A20. © MediaTV
Volledig scherm
Bij het Kleinpolderplein taxeren medewerkers van Rijkswaterstaat de schade. © Media TV