Een 17-jarige jongen is gisteravond belaagd door twee plaatsgenoten van 18 en 16 jaar. Zij worden verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling.
Volledig scherm
Een 17-jarige jongen is gisteravond belaagd door twee plaatsgenoten van 18 en 16 jaar. Zij worden verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling. © MediaTV

18- en 16-jarige verdacht van poging tot doodslag op jongen (17) bij metrostation Heemraadlaan

Twee jongens van 18 en 16 jaar uit Spijkenisse worden verdacht van poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot bij metrostation Heemraadlaan. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Zij meldden zich gisteravond laat zelf bij de politie na een steekpartij bij het metrostation Heemraadlaan. Het slachtoffer liep letsel aan zijn gezicht en arm op en moest in het Erasmus Medisch Centrum worden behandeld.

Volgens de politie kennen het slachtoffer en de verdachten elkaar. Aanvankelijk werd gedacht aan een beroving, maar daarover bestaan inmiddels twijfels. Uit onderzoek moet blijken hoe het precies zit. De twee verdachten zitten vast.

Het is niet de eerste keer dat een steekpartij in dit metrostation plaatsvindt. Zo werd op 2 november een 14-jarige jongen door een 13-jarige jongen in zijn buik gestoken in de hal van het metrostation. Het zwaargewonde slachtoffer moest per spoedtransport naar het Erasmus MC in Rotterdam worden gebracht.

Afschuw

Eind vorige maand werden nog twee verdachten van 15 en 17 jaar aangehouden voor een steekpartij aan de Hoepelmaker in Spijkenisse. Een 17-jarige jongen werd hierbij in zijn been gestoken. Burgemeester Foort van Oosten sprak eerder zijn afschuw uit over de steekpartijen en riep ouders op om extra te letten op wapenbezit bij hun kinderen. Ook wil hij een messenverbod in de APV opnemen. 

Metrostation Heemraadlaan werd gisteravond enige tijd afgesloten. De metrolijnen C en D stopten er daarom niet.

  1. Nieuwe coalitie voelt als ‘dolksteek’ voor grootste partij van Krimpen
    PREMIUM

    Nieuwe coalitie voelt als ‘dolksteek’ voor grootste partij van Krimpen

    Na vijf maanden ruzie en conflicten krijgt Krimpen aan den IJssel een nieuwe coalitie. De SGP keert terug in het college. Ook de VVD zit erbij. Die partij wordt door Stem van Krimpen verweten ‘achter de rug’ van het vorige college een nieuw akkoord te hebben gesmeed. ,,Een dolksteek’’, vindt Stem-wethouder Kirsten Jaarsma, wiens partij de stekker er in december vorig jaar uittrok omdat het vertrouwen in de VVD ‘onherstelbaar’ was beschadigd.