1. Ondernemer Dick doet eigenlijk alles verkeerd, toch blijven zijn klanten komen: ‘Ik doe alles op gevoel’
  PREMIUM
  Made in 010

  Ondernemer Dick doet eigenlijk alles verkeerd, toch blijven zijn klanten komen: ‘Ik doe alles op gevoel’

  Volgens marketing-specialisten doet Dick Tuinenburg (55) zo’n beetje alles verkeerd. Zijn gelijknamige modehuis heeft geen website, doet niet aan online-verkoop en richt zich evenmin op een bepaalde markt, klant of product. Toch schrijft het in 1930 opgerichte familiebedrijf nog altijd zwarte cijfers én is derde generatie Dick vastbesloten zijn IJsselmondse ‘winkel van Sinkel’ naar het 100-jarig jubileum toe te leiden.
 2. Dit restaurant is door corona al twee jaar dicht en raakt in verval: ‘Sta alleen maar lege bierblikken op te ruimen’
  PREMIUM

  Dit restaurant is door corona al twee jaar dicht en raakt in verval: ‘Sta alleen maar lege bierblik­ken op te ruimen’

  Het eigenlijk zo karakteristieke Restaurant Boompjes staat er verlaten bij. Druk is het alleen met auto’s op de vierbaansweg achter het etablissement, en ervoor met trimmers en dagjesmensen. Stevige hekken voorkomen dat onverlaten het opvallende horecapand betreden, en hun rotzooi achterlaten. ‘Ik sta alleen maar lege bierblikken op te ruimen’, aldus eigenaar Ron Sterk.
 1. Waar stonden deze mooie Hollandse huisjes?
  Raadplaat

  Waar stonden deze mooie Hollandse huisjes?

  Zo makkelijk als de zoekfoto van vorige week was, zo moeilijk is de opname van deze week. Want dit kan overál zijn. Alhoewel, er zijn wat herkenningspunten, zoals dat ‘holletje’ voor de deur en die kekke geveltjes. En de heel Hollandse tuintjes. Afijn, we leggen de bal bij u, en vragen uitgebreid te schrijven over uw herinneringen aan deze plek. Niet alleen waar het is, maar ook wie hier woonde, wat er te beleven viel, uit welk jaar de foto stamt en hoe het leven destijds was in dit machtig mooie deel van Rotterdam. Wie veel en lang schrijft, die blijft. Dus krabbel uw pen leeg! Reageren op onze raadplaat? Stuur uw mailtje naar rd.toen@ad.nl