Volledig scherm
Lieke Dionkers, Rania Arjoud, Noa Rijnvos, Daphne Hollestelle, Celeste Bogers en Nova Wagemakers van groep van basisschool Uniek uit Hoeven in actie. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Zware taak voor jury Halderberge Talent: Scholieren strijden voor deelname finale

HALDERBERGE - De jury van Halderberge Talent had woensdag zowel de middag als avond nodig om uit 38 kinderen de beste talentjes te zoeken voor de finale in september. Met acht liveoptredens en zeven filmpjes van deelnemers in de raadszaal en één groot optreden in de gymzaal van De Bukehof was het een vol programma. Vandaag komt het verlossende telefoontje.

Het is wonderlijk om al dat talent te zien dansen en horen zingen op de vloer in de piste van de raadszaal in Oudenbosch. De juryleden Nelleke van Aken, Hetty van Luijk en Anky Brouwers glunderen en genieten zichtbaar.

Fles parfum als microfoon

Fanatieke kids van basisscholen TaLente, De Linde, De Bukehof, Uniek en Bossche Hart doen in de middag mee. Opvallende verschijning is de negenjarige Saad Hashas uit Oudenbosch van de Ammanschool in Dordrecht. Hij danst frivool op Pasapas van Kinderen voor Kinderen en gebruikte thuis een fles parfum als 'microfoon'.

Charlotte Maas zorgt voor de verbinding met de hal naar het optreden in de zaal. En zorgt er meteen voor dat de ergste zenuwen wegebben.

Katy Perry komt voorbij met Roar en Hot and Cold. Star Wars op saxofoon, Spiegelbeeld, Blijf Bij Mij en het pittige slotnummer Er hangt seks in de Lucht van Daisy Suijkerbuijk en Megan Broos uit Bosschenhoofd.

Adviezen van de jury

Quote

Er is deze keer een groot en gevarieerd aanbod

Nelleke van Aken, jurylid

De jury geeft uiteraard ook haar commentaar maar ook adviezen als gebruik de microfoon beter en let goed op elkaar. Nelleke van Aken: ,,Er is deze keer een groot en gevarieerd aanbod. Zo bezoeken we vanavond nog een optreden van een groep freerunners. Vooral leerlingen van het Marklandcollege hadden filmpjes van hun optredens ingestuurd. Woensdagmiddag is voor hen lestijd", aldus Van Aken.