Volledig scherm
PREMIUM
Zaal De Geerhoek in Wouw puilde maandagavond uit tijdens de eerste info-bijeenkomst van Bravis ziekenhuis over de geplande nieuwbouw in Roosendaal. © Gerard van Offeren

Zorgen en irritaties bij bewonersavond over bouw Bravis ziekenhuis: ’Liever Primark voor de deur’

WOUW - Het gaf rumoer in de bomvolle zaal, maar de Roosendaalse Tolberg-bewoonster Lucie van Oers gooide het eruit. ,,Ik heb liever de Primark dan een ziekenhuis voor mijn deur. Straks kijk ik uit op een gebouw van misschien wel zes verdiepingen en is het gedaan met de rust. Bravis wil niet pal langs de snelweg in Bergen op Zoom bouwen omdat die locatie niet gezond is, maar het Roosendaalse Bulkenaar is voor ons in Tolberg niet gezond.”

Het kan verkeren in de discussie over de nieuwbouw van Bravis ziekenhuis. Terwijl Bergen op Zoom met lede ogen aanziet hoe de stad een volwaardig ziekenhuis verliest aan Roosendaal, zijn in die gemeente juist zorgen en irritaties ontstaan over de impact van de jarenlange bouwput bij Bulkenaar en de blijvende verkeers- en geluidsoverlast voor de wijk Tolberg.

  1. Twee Roosendaalse cafés in top 10 van Publieksprijs Misset

    Twee Roosendaal­se cafés in top 10 van Publieks­prijs Misset

    ROOSENDAAL - Twee Roosendaalse cafés staan bij de eerste tien in de Top 100 Publiekprijs van Misset Horeca. De Drie Weesgegroetjes prijkt op het moment op de derde plaats, het Wapen van Roosendaal volgt op de zesde. ,,Een mooie manier om te laten zien wat Roosendaal te bieden heeft’’, zegt Maaike Mathijssen van het Wapen. ,,Heel bijzonder dat twee café’s uit één plaats zo hoog staan’’, weet Haroun Hijman van de ‘Drie W’s’, dat voor het eerst meedoet.