Volledig scherm
Een paar jaar geleden voerde de Maag Lever Darm Stichting actie voor meer openbare toiletten. © ANP Piroischka van de Wouw

Zijn er genoeg openbare toiletten in Roosendaal?

ROOSENDAAL - Wethouder Klaar Koenraad (GroenLinks) vindt dat er in de Roosendaalse binnenstad voldoende openbare toiletten zijn. Oppositiepartij VLP vindt van niet en gaat donderdag het debat aan met de wethouder.

De VLP wijst op het onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting waaruit bleek dat Roosendaal op het gebied van de beschikbaarheid van openbare toiletten het slechtst scoort van alle onderzochte gemeenten. 

Zorgwekkend

Volledig scherm
In de hele gemeente Moerdijk staat één openbare toilet: op de Markt in Zevenbergen. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Alex Raggers van de VLP noemt de situatie in Roosendaal zorgwekkend. Volgens hem heeft de gemeenteraad in het verleden vaker over openbare toiletten gesproken maar is er sindsdien niets verbeterd. Ook het Roosendaals Gehandicaptenplatform is niet blij met de situatie in de binnenstad. Begin december schreef hij hierover een brief aan B en W.

Wethouder Koenraad antwoordde toen dat er geen klachten bekend zijn over het gebrek aan openbare wc's. ,,Er lijkt dus niet direct een aanleiding te zijn om te spreken van een zorgwekkende situatie", zegt ze. Ze wijst op de openbaar toegankelijke toiletten in de parkeerkelder op de Nieuwe Markt en in winkelcentrum De Roselaar. De VLP wil hier met de wethouder over  spreken en dat gebeurt aanstaande donderdag vanaf 19.30 uur.