Volledig scherm
Dansgroep Illmatic gaat naar de WK Engeland. © Teuni Rupsam

Zetten Roosendaalse streetdancers hun zegetocht voort op het WK in Engeland?

ROOSENDAAL - De dansgroep Dancecrew Illmatics uit Roosendaal vertrekt woensdag naar Blackpool in Engeland om mee te doen aan het wereldkampioenschap streetdance. 

De twaalf leden Givano, Jaleesa, Kysha, Jill, Megan, Lavinia, Isabelle, Elise, Nova, Brinn, Alyssa en Angel krijgen training van Curtley en Janine Mooring bij de Hiphop Factory.

Illmatic gaat in The Winter Gardens in Blackpool dansen op de muziek van Missy Elliot, een mix die Curtley een jaar geleden in elkaar heeft gezet. Samen met zijn vrouw Janine heeft hij een choreografie bedacht. Toen het stuk klaar was begon het succesverhaal. Illmatic werd Belgisch kampioen, twee weken later Nederlands kampioen en als klap op de vuurpijl in mei derde op de Europese kampioenschappen in Veldhoven.

Solo

Niet alleen als groep scoort Illmatic hoog. De enige jongen van de groep, de Nederlands kampioen Givano, doet in Engeland ook mee in de categorie U12 novice solo. Met zijn maatje Mayte - samen zijn ze al Europees kampioen - doet Givano mee in de categorie U12 beginner/novice duo. In de categorie U14 beginner/novice duo doet het Roosendaalse duo Megan en Isabelle een gooi naar de medailles. 

De reis naar Engeland begint woensdag om 19.00 uur en wordt met bus en boot gemaakt.