Heemkundekring De Vierschaer verzorgt ook rondleidingen op landgoed Wouwse Plantage.
Volledig scherm
Heemkundekring De Vierschaer verzorgt ook rondleidingen op landgoed Wouwse Plantage. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Wouwse heem staat na allerlei verhuizingen nu echt op straat: ‘Om moedeloos van te worden’

WOUW - Heemkundekring De Vierschaer uit Wouw zit met de handen in het haar. Al negen jaar zwerft de heem van clublokaal naar clublokaal. Na het onvermijdelijke vertrek uit het Univé-kantoor in april - dat gebouw wordt verbouwd tot hét nieuwe wijkhuis van Wouw - staat de vereniging nu op straat en is de collectie noodgedwongen ondergebracht in een loods op bedrijventerrein De Donken, in een schuur bij molen De Arend én in de garage van voorzitter van André Dingemans. 

 1. Corona trok zware wissel, maar Amphia en Bravis zijn financieel gezond
  PREMIUM

  Corona trok zware wissel, maar Amphia en Bravis zijn financieel gezond

  ROOSENDAAL/BREDA - Ondanks corona staan het Amphia en Bravis ziekenhuis er financieel goed voor. Evenals in 2019 scoorde Bravis (Roosendaal en Bergen op Zoom) in 2020 een positief resultaat van 7,5 miljoen euro. Amphia (Breda en Oosterhout) daarentegen sloot 2020 af met ruim 3 miljoen in de min, tegenover 14 miljoen in de plus in 2019. Die duikeling heeft echter niets te maken met de pandemie, maar alles met de kosten van nieuwbouw aan de Molengracht in Breda.
 2. Ridder Toon Naalden wordt overal voor gestrikt: ‘Ach, je rolt van het een in het ander’
  Onderscheiden

  Ridder Toon Naalden wordt overal voor gestrikt: ‘Ach, je rolt van het een in het ander’

  RUCPHEN - Een collega-buurtpreventist vroeg Toon op 26 april om samen een foto te gaan maken van een omgevallen lantaarnpaal. Bij terugkomst deed tot zijn verrassing een van zijn drie kinderen de deur open. Vervolgens kwamen zijn andere kinderen binnen. ,,Pas toen mijn vrouw zei ‘doe eens gauw nette kleren aan’, begon ik iets te vermoeden. En even later stond de burgemeester voor de deur’’.